Tu ai un scop în viață? Dacă nu, riști să mori mai repede

În urma unui studiu recent realizat de către cercetătorii Patrick L. Hill și Nicholas A. Turiano, s-a descoperit că oamenii care și-au setat un scop în viață dispun de o rată a morții cu 15% mai mică decât cei care trăiesc „fără niciun scop”.

Dacă e să ne gândim logic, e normal ca aceia care au un motiv întemeiat pentru care trăiesc să aibă o viață mai lungă deoarece viața lor are mai mult sens.

În momentul în care ai un scop în viață ce îți aprinde un foc interior atunci când te gândești la el, și speranța de viață crește în mod considerabil deoarece te simți mult mai împlinit și fericit.

Dar cine se gândește la moarte și bătrânețe încă de pe acum? Ei bine, cu toții ne gândim fie că ne dăm seama sau nu.

Dacă nu ne-ar păsa de lungimea vieții noastre atunci nu am mai mânca sănătos, nu ne-am mai menține în formă și așa mai departe. La fel e și cu scopul în viață. Trebuie să ai unul dacă vrei să ai o viață lungă și frumoasă.

Hai să vedem în continuare cum și în ce fel au realizat acești domni renumitul studiu.

Cum s-a descoperit?

Studiul a constat în intervievarea a peste 6000 de oameni în vederea evaluării scopului lor în viață. Aceștia au fost puși să răspundă la întrebări sau să selecteze anumite afirmații precum:

„Unii oameni trăiesc fără nicio țintă în viață, dar eu nu sunt unul dintre aceștia.”

Cercetătorii s-au întâlnit cu aceeași oameni (cu cei care mai erau în viață) cu 14 ani mai târziu pentru a testa rezultatele. Au descoperit că aceia care aveau un scop bine stabilit în viață au trăit mai mult decât cei care nu aveau un țel important spre care să se îndrepte.

Persoanele „cu scop” au obținut un procent de moarte cu 15% mai mic decât cele „fără scop”.

Concluzie

Așadar, dacă vrei să trăiești mai mult și mai frumos, e bine să îți găsești un scop în viață indiferent de vârsta pe care o ai. Prelungirea vieții este de fapt un efect al acumulării altor beneficii mai mici pe care un scop în viață le aduce, cum ar fi:

  • Senzația că nu trăiești în zadar
  • O viață mai frumoasă și mai prosperă
  • Poftă mai mare de viață
  • Sentimente de siguranță
  • Plus multe altele

Aceste beneficii facilitează secreția de cortizol, ceea ce îmbunătățește sănătatea fizică și mentală.

Iar acum la final, te felicit pentru că ai un scop în viață! Dacă încă nu ai unul, te sfătuiesc să începi să-l cauți, dar nu în disperare, ci cu multă răbdare și băgare de seamă.

 

Ți-a plăcut ce ai citit? Nu pierde din vedere alte articole precum acesta. Alătură-te comunității și primește notificări direct pe email.

Citește și:  Stop! Nu-ți mai devasta viața prin propriile tale cuvinte

Leave a Reply