În fiecare secundă luăm câte o decizie care ne poate schimba viața. Am mai spus-o și-n alte articole și-o voi spune ori de câte ori voi avea ocazia pentru că este adevărat.

Despre o astfel de decizie pe care eu am luat-o mai demult îți voi vorbi în acest articol.

Viața mea de dinainte să fi aflat despre dezvoltare personală era o cu totul alta. Era una mult mai puțin valoroasă decât cea pe care o trăiesc în prezent.

Ceea ce m-a făcut să mă schimb a fost o simplă decizie – aceea de a nu rămâne în starea în care mă aflam, cu toate că nu știam cum să ies din ea.

Luând această decizie cu tărie și hotărâre, universul mi-a trimis în cale oportunități de schimbare. Am început să văd orizonturi pe care până atunci nu le vedeam.

Viața e un imens castel cu camere de tot felul. E decizia fiecăruia dintre noi aceea de a pleca sau nu în explorarea propriului castel. Cei care o fac își înfruntă teama de necunoscut și-și asumă riscuri, însă sunt și cei mai câștigați.

Aceștia descoperă noi camere. Deschizând o ușă, li se vor ivi altele și altele, la care nu ar fi putut ajunge dacă ar fi stat pe loc. În final, aceștia ajung în camera tronului, de unde încep să-și conducă propriul regat.

Calitatea vieții ne este dată de deciziile pe care le luăm în fiecare secundă.

Povestea mea

Credeam că școlile mă-nvățaseră deja tot ce trebuie să știu pentru a mă descurca în lume de unul singur, dar se pare că nu.

Ca un adolescent naiv ce eram, m-am aruncat cu pieptul înainte în vâltoarea vieții crezând că știu deja destule. Nu am fost deloc bucuros să aflu că talentele mele sunt crude, neșlefuite și nepotrivite pentru o societate care vrea de fapt altceva.

Aveam probleme cu părinții și ajunsesem la un moment dat să nu-mi mai pese de viața mea. Locuiam cu chirie și ajunsesem să trăiesc de pe o zi pe alta. Eram plin de obiceiuri slinoase care nu-mi aduceau nimic altceva în afară de o afundare tot mai adâncă în ierarhia societății.

E neplăcut acum să mă gândesc la vremurile apuse, mai ales că nu-s genul de persoană care să trăiască în trecut. Însă acele vremuri au însemnat scânteia care mi-a schimbat viața.

Norocul meu cel mai mare (dacă-mi dai voie să-i spun noroc) a fost că am avut o calitate care nu m-a lăsat să rămân în acea mlaștină.

Aceea a fost optimismul.

Eram mai tot timpul trist… până la un moment dat când am decis să spun stop acestei necontenite depresii. Am căutat pe internet metode de a fi fericit și am găsit un citat interesant. Din păcate nu-mi mai amintesc autorul, dar citatul suna cam așa:

Dacă vrei să fii fericit, pur și simplu fii.

A funcționat!

În sfârșit eram fericit. Acest citat a fost ca o gură de apă în deșert.

Cu timpul mi-am dorit să aflu mai multe. Așa am descoperit bloguri de dezvoltare personală (Florin Roșoga, Paul Melinte, ș.a.). Mai târziu am început să citesc cărți de dezvoltare personală și viața mea începea să se schimbe și să capete din ce în ce mai mult sens.

Am învățat că mereu mă voi afla într-un proces de transformare și întotdeauna vor exista în viață suișuri și coborâșuri, la fel ca valurile mării. De aceea mă accept așa cum sunt și trăiesc din plin fiecare moment, chiar dacă nu am încă tot ce mi-aș dori.

În prezent trăiesc o viață frumoasă și cu toate că fericirea nu e o stare permanentă, pot spune despre mine că sunt o persoană  fericită. Mă bucur că am luat atunci decizia de a mă schimba și astfel am descoperit dezvoltarea personală.

Privesc în urmă și îmi dau seama că mulți tineri ca mine se rătăcesc pe drumul lor spre o viață împlinită. În loc să-și descopere și să-și fructifice pasiunile și talentele prețioase cu care s-au născut, se lasă purtați de anturaje și manipulați de mediocritatea de care se înconjoară. 

Ajung să creadă că „asta-i viața, n-ai ce-i face”. Unii nici măcar n-au planuri de viitor sau visuri spre care să alerge, darămite un scop în viață…

În ultimii ani am căpătat și perfecționat multe calități. Am renunțat la obiceiurile care mă trăgeau în jos și am adoptat altele noi și productive.

Poate te interesează și:  Cum instalezi un obicei nou – Mitul celor 21 de zile

Prin dezvoltare personală am reușit să mă descopăr, să înțeleg ce se întâmplă cu mine și cu lumea în care trăiesc. Am învățat să știu ce vreau de la viață. Am descoperit ceea ce îmi place să fac și acum am planuri mari de viitor.

Așa se explică faptul că la vârsta de 23 de ani am avut puterea de a lua o altă decizie care urma să-mi influențeze toată viața de atunci înainte și care i-a uimit pe toți cei care mă cunosc, chiar și pe părinți.

Am spus „da” și am luat-o de soție pe minunata mea, Florina, când aproape nimeni nu se aștepta.

Concluzie

În fiecare secundă iei decizii care îți pot schimba viața. Îndrăznește să iei decizii cu hotărâre, băgare de seamă și responsabilitate, pentru că tu ești cel care poate defini calitatea vieții tale.

Poate te interesează și:  Folosește această regulă atunci când trebuie să iei decizii grele

Decide azi să-ți transformi viața și să devii o persoană fericită și împlinită, chiar dacă nu știi cum să ajungi acolo. Crede-mă, nu vei fi singur. Cineva te va ajuta și-ți va presăra în cale oportunități, fie că acest „cineva” este legea atracției (atragi ceea ce gândești), fie Universul sau chiar Dumnezeu.

La cât mai multe decizii importante!

P.S. Distribuie acest articol și ajută pe cineva să-și schimbe viața. ❤️

Un gând despre „A fost de-ajuns o secundă pentru a-mi schimba viața. O poți face și tu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *