Fă aceste 15 lucruri dacă vrei să-ți îmbunătățești viața

Te-ai săturat să ai o viață în care nimic nu pare să meargă? Simți nevoia de a face o mică schimbare sau poate mai multe care să-ți reîncarce bateriile?

Mai jos am pregătit o listă cu 15 lucruri ușor de implementat pe care să le faci dacă vrei să îți îmbunătățești viața. Sunt schimbări simple care pot fi făcute fără prea mari bătăi de cap. Un pic de voință și acțiune este tot ce ai nevoie.

#1 Fii mai optimist

Este adevărat faptul că atragem lucrurile la care ne gândim cel mai mult. Atunci când îți dorești ceva cu adevărat și adopți atitudinea potrivită, universul va lucra pentru tine și îți va arăta calea. Într-o lume în care nimic nu pare a fi sigur, este foarte important să rămâi credincios visurilor tale. Ești singurul care poate face asta.

Fie ca ești optimist sau pesimist, vei atrage lucrurile la care te gândești mai mult. Chiar și atunci când ți se pare că nimic nu merge în viața ta, alege să fii optimist. Vei spune „ce rost are?”, însă ar trebui să știi că optimismul este primul pas către eliberarea din această capcană.

#2 Fii recunoscător

De obicei nu ne dăm seama de adevărata valoare a lucrurilor, decât atunci când nu le avem sau când le pierdem. O persoană mediocră va crede întotdeauna că tot ceea ce are în viața sa i se cuvine de bună credință.

Practică recunoștința în fiecare zi și vei vedea cum te vei simți mai fericit. Într-un alt articol te sfătuiam să îți scrii în fiecare seara câte 3 lucruri pentru care ai fost recunoscător în acea zi. Poți începe prin a-ți rezerva măcar un minut în fiecare zi, pentru a te gândi la acestea.

#3 Ai încredere în tine

Trăim într-o lume în care ne dezamăgim foarte ușor. Unul dintre principalele scopuri ale vieții este să faci ceea ce îți place și să îți câștigi existența din acest lucru. Când îți place să faci ceva cu adevărat, ai face acel lucru ore în șir, fără să fii plătit.

În cele mai multe dintre cazuri, suntem trași înapoi chiar de către apropiații noștri care ne spun că nu prea e posibil să realizăm ceea ce ne dorim cu adevărat și că ar trebui să avem dorințe mai realiste. Atunci există cele mai mari șanse să ne dezamăgim. Dar ce sens ar mai avea viața dacă nu ne îndeplinim scopurile și visurile?

Tu ești singurul responsabil pentru viața ta, iar pentru a obține maximul de rezultate e nevoie să ai încredere în talentele tale indiferent de ce spun cei din jurul tău.

 

#4 Ține un jurnal

Un jurnal este benefic din mai multe puncte de vedere. Ca un efect imediat, scrierea în jurnal te va ajuta să-ți înțelegi mai bine gândurile. Lucrul cel mai important este că jurnalul reprezintă un instrument de măsură a evoluției tale. Recitindu-l, îți vei da seama cum te comportai în anumite situații și vei putea îmbunătăți mai ușor acel comportament.

Oamenii sunt însetați de rezultate impresionante și imediate, însă succesul constă în micile progrese zilnice. Jurnalul este un instrument util în conștientizarea acestor mici progrese. Te va ajuta să descoperi ce parte din zi este mai productivă pentru tine, sau în ce anotimp ai mai multă inspirație. Nu e nevoie să scrii în fiecare zi, ci doar atunci când simți nevoia sau ceva important se întâmplă în viața ta.

Citește și:  Primul meu contact cu dezvoltarea personală mi-a schimbat viața

#5 Fă-ți planuri de viitor

Cu toții avem planuri de viitor care ne alimentează motivația. Dacă erai o persoană care trăiește de azi pe mâine, presupun că nu te mai aflai aici, citind acest articol. Orice proiect are nevoie de un plan de acțiune după care să fie realizat. Proiectul tău cel mai important este viața ta.

Fă-ți planuri de acțiune și rămâi consecvent planurilor tale. Unde te vezi peste 5 ani? Dar peste 10 ani? Știu că e greu să îți imaginezi asta, dar contează foarte mult să ieși din zona de confort și să o faci. Este important să îți setezi o țintă și să te concentrezi numai pe aceasta în loc să pleci la vânătoare fără nicio țintă stabilită, sperând că îți vei captura totuși ceva.

#6 Îmbunătățește-ți atitudinea

Nu vedem lumea așa cum este ci o vedem așa cum credem noi că este, prin propriile noastre filtre. Atitudinea este forța care te ajută să-ți cureți filtrele atunci când acestea se murdăresc. Nimănui nu îi place să fie înconjurat de oameni pesimiști, care se vaită tot timpul, lipsiți de o atitudine corectă.

Orice acțiune necesită o atitudine potrivită pentru a fi realizată cu succes. Atitudinea este la fel ca îmbrăcămintea. Este incorect sa mergi la o întâlnire de afaceri îmbrăcat de plajă sau la alergat purtând ținută de birou.

#7 Înconjoară-te de oamenii potriviți

În multe cărți despre succes pe care le-am citit se vorbește despre ideea că suntem media a celor 5 prieteni de care suntem înconjurați și cu care ne petrecem cel mai mult timp. Cu alte cuvinte, vom câștiga venitul mediu al acestora, vom obține rezultatele medii și vom avea o calitate medie a vieții.

Deprinde obiceiul de a petrece timp împreună cu persoane mai avansate decât tine în viață și de a te înconjura de oameni care te inspiră. Prietenii care te trag în jos și te fac să te simți vinovat pentru timpul petrecut cu ei, nu te vor ajuta să-ți îndeplinești scopurile în viață. Petrece timp de calitate cu oameni de calitate.

#8 Privește problemele ca pe niște oportunități

Robin Sharma (Autor al nuvelei „Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul) spune că o problemă devine cu adevărat o problemă atunci când o numești „problemă”. Numește-o oportunitate și problema dispare. Nu sunt puțini cei care se tem de greșeli și de probleme, însă acestea sunt cele care te scot din zona de confort și te fac mai puternic.

Problemele nu sunt altceva decât oportunități de evoluare. Fără probleme nici măcar nu am putea exista. Daca nu ne-ar fi foame, nu am mânca și astfel am muri. Foamea nu este o problemă, ci o oportunitate de suraviețuire.

#10 Fii responsabil pentru viața ta

Mulți autori și speakeri motivaționali sunt de acord cu ideea că dezvoltarea personală începe prin a-ți asuma 100% responsabilitatea pentru tot ceea ce se întâmplă în viața ta. Deprinde obiceiul de a nu mai da vina pe cineva din exterior pentru nereușitele tale și vei câștiga mai mult control asupra propriei vieți.

De exemplu, dacă ai angajat un fotograf pentru o ședință foto, iar pozele nu au ieșit așa cum te așteptai, de vină nu este fotograful, ci tu pentru că nu te-ai străduit mai mult în a găsi fotograful potrivit.

#11 Fii mai atent la cuvinte

Cuvintele sunt vehicule purtătoare de energie. Fiecare cuvânt spus are o energie proprie care poate avea efect pozitiv sau negativ asupra minții celui care îl aude. Există multe expresii și cuvinte care ne încarcă cu stres și care ar putea fi înlocuite. Începe prina a folosi mai puțin cuvântul „nu”, care poartă energie negativă.

Citește și:  Tu ai un scop în viață? Dacă nu, riști să mori mai repede

De exemplu, expresia „nu uita să mă suni mâine” este una negativă și cauzatoare de stres. În primul rând se folosește cuvântul „nu” care este negativ, iar în al doilea rând focusul este pe defectul interlocutorului de a uita. În schimb, ai putea folosi o expresie precum „amintește-ți să mă suni mâine”, care are o energie mult mai pozitivă.

#12 Trăiește în prezent

Probabil că ai mai auzit de multe ori acest sfat. Nu este deloc benefic pentru viața ta să trăiești blocat în trecut sau să fii prea visător în legătură cu viitorul. Cel mai tentant și greu de părăsit este trecutul, acel timp în care s-au petrecut toate chestiile frumoase și bune sau cele urâte și groaznice de care cu greu putem scăpa.

Viața se petrece acum iar dacă nu îi dai importanță, aceasta va trece pe lângă tine fără să-ți dai seama. Chiar dacă nu ești încă în poziția în care îți dorești să fii în viață, gândește-te că mereu ești într-un proces de transformare în mai bine. Nu-ți lăsa mintea să alunece prea mult în trecut sau viitor.

#13 Pune pasiune în ceea ce faci

Dacă ești elev, fii cel mai bun elev. Dacă ești taximetrist, devino cel mai renumit taximetrist. Dacă ești om de serviciu, fă-ți treaba într-un mod în care să-i inspiri pe ceilalți. Dacă ești un antreprenor, străduiește-te să faci cele mai bune afaceri.

Pasiunea dă poftă de viață. Indiferent de meseria pe care o ai în prezent, de locul în care te afli sau de stagiul în viață, pune pasiune în ceea ce faci și încearcă să faci cea mai bună treabă posibilă. Fii mai atent la orice detaliu. Mănâncă cu pasiune, respiră cu pasiune, mergi cu pasiune, fă cumpărături cu pasiune, călătorește cu pasiune, interacționează cu oamenii cu pasiune, ș.a.m.d.

#15 Acționează

O idee nu are valoare dacă nu este pusă în practică.  Tot ce ai citit mai sus nu te va ajuta cu nimic dacă nu vei începe să acționezi. Alege să nu fii o persoană care jumătate din viață explică ce vrea să facă iar cealaltă jumătate explică de ce nu a făcut-o. Acționează și pornește pe drumul tău către succes!

Ia în considerare faptul că mințile noastre sunt lacome după rezultate imediate, așa că fă-ți un plan pe termen lung și fii răbdător. Folosește jurnalul pentru a vedea cât de mult ai avansat și continuă să te dezvolți.

Concluzie

Acestea sunt 15 lucruri de bază, simple și ușoare pe care le poți implementa în viața ta. Nu e nevoie și nici sănătos să-ți începi transformarea cu pași mari. Cheia succesului stă în micile progrese realizate zi de zi.

Sunt curios dacă am reușit să te inspir cumva prin acest articol. Dacă da, atunci lasă-mi un comentariu.

Ți-a plăcut ce ai citit? Nu pierde din vedere alte articole precum acesta. Alătură-te comunității și primește notificări direct pe email.

Discussion

  1. Cristian Dumitru
  2. Carmen Si David Alexa
  3. Bianca
  4. Stefania Petcu
  5. Nicholas Rivera
  6. Ghimpu Elena
  7. Gia Gianina
  8. Alexa Teodorescu
  9. ella fairytale

Leave a Reply