Această tehnică te va ajuta să devii mai pozitiv 

Misiunea acestui blog este de a te ajuta să faci pașii necesari înspre o viață împlinită, iar unul dintre acești pași îl reprezintă pozitivitatea gândirii tale. Folosește această tehnică simplă pentru a crește doza de pozitivitate din viața ta.

Studii științifice au demonstrat că încă din timpuri străvechi există în natura ființei umane instinctul de a se gândi la lucrurile negative, tocmai pentru a-și aminti că trebuie să se ferească de acestea. Așa se face că umanitatea a supravieșuit până în zilele noastre.

Cât despre lucrurile pozitive, acestea pot fi aduse în prim plan de cele mai multe ori doar în mod intenționat. Așa se explică faptul că uneori ai parte de 10 lucruri pozitive, dar nu te poți simți fericit din pricina unui singur lucru negativ. Creierul este în mod instinctiv strâns legat de negativitate. Folosește tehnica de mai jos și ajută-l să se elibereze.

Nu afirm că lucrurile negative trebuiesc șterse definitiv din minte. Acestea reprezintă un bun impuls pentru evoluție. Viața nu ar avea sens fără acestea. Ceea ce te sfătuiesc să faci este să deprinzi obiceiul de a observa lucrurile pozitive din viața ta și de a le aprecia la adevărata lor valoare.

În cele ce urmează îți voi prezenta o tehnică simplă pe care eu o folosesc și pe care am învățat-o de la Robin Sharma, autorul nuvelei „Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul”.

Tehnica constă în a-ți scrie în fiecare zi câte 3 lucruri pentru care ești recunoscător în acea zi, fie că este vorba de lucruri bune care ți s-au întâmplat, lucruri pe care le-ai acumulat de-a lungul vieții sau cu care te-ai născut.

Acest lucru înseamnă mai degrabă să sărbătorești micile progrese în loc să te întristezi din cauză că nu ai atins perfecțiunea.

Poți scrie aceste lucruri înainte de culcare sau în timpul zilei. Ceea ce contează este să faci din acest lucru un obicei, iar pozitivitatea din viața ta va începe să se cunoască.

Poți scrie într-un jurnal personal sau pe Facebook, așa cum fac eu împreună cu soția mea. Noi ne-am creat un grup privat în care strângem informații folositoare pentru viața noastră de cuplu, iar în fiecare seară ne notăm lucrurile pentru care am fost recunoscători în ziua respectivă.

Sunt de părere că este o tehnică simplă ce nu presupune prea mari bătăi de cap. Ține cont că puterea dezvoltării personale se află în acțiune, așa că cu cât treci la treabă mai repede, cu atât mai bine.

 

Te-a ajutat cu ceva acest articol? A început să dea roade această tehnică în viața ta? Lasă-mi un comentariu și spune-mi ce crezi.

Ți-a plăcut ce ai citit? Nu pierde din vedere alte articole precum acesta. Alătură-te comunității și primește notificări direct pe email.

Citește și:  ​7 metode prin care să scapi de stres și să instalezi bunăstarea

Discussion

    • florinserban
  1. Dee

Leave a Reply